Mikołajkowe Cake Pops – Reniferki

 Nie, jeszcze nie wpadłam po uszy w nałóg ciasteczkowych lizaków ;-). Chciałam pokazać, że mogą być wspaniałym prezentem Mikołajkowym dla dzieci! Nawet sobie nie wyobrażacie, jaką robią u nas furorę. Wydaje mi się, że są proste do wykonania, dla mnie ich dekoracja jest przyjemniejsza niż capcakes i daje wszystkim wiele radości :-). A może przygotujecie je razem z dziećmi na tegoroczne święta? Po tę i inne inspiracje zapraszam na blog Bakarelli.


Składniki na około 20 sztuk:


podstawowe ciasto na cake pops

mleczna czekolada, około 200 g

czerwone groszki (m&m’s, skittles lub inne)

kruche paluszkowe precelki

cukrowe kuleczki na oczka

odrobina gorzkiej czekolady do dekoracji


Cake pops po uformowaniu, schłodzeniu i nabiciu na patyczki od lizaków obtaczamy w mlecznej czekoladzie. Od razu, delikatnie, mocujemy poroże i noski. Po zastygnięciu mlecznej czekolady za pomocą mlecznej czekolady przyklejamy oczka a gorzką czekoladą malujemy uśmiechy.

 

 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Simit – tureckie bajgle

Barszcz ukraiński

Jak zrobić mochi – najnowszy kuchenny hit? Oto przepis na mochi rodem z Japonii